Aşk

Aşk , zor bir kelime , acaba sevgi midir aşk , ya da acaba özlem midir. İnsanlar bu gibi sorularla düşünmüşlerdir ve beyinlerinde hep kuşkucu yaklaşımlar ile irdelemişlerdir aşkı. Peki aşk nedir. Bence aşk özlemek de değildir. Özlenen nesne yanında oluduğunda özlemini giderir tatmin edersin. Aşk sevgi de değildir ya da ölümüne kadar seviyorum değildir. Sevgi de zaman gittikçe değişik motiflere girer ve yeni biçimlere kendini bırakır. Bu insanın tabiatının doğasıdır. Ben iki defa aşık oldum diyen kişi de aşkı tatmamıştır. Aşk iki defa sevmek de değil özlemek de değil. Anne sevgisi de aşk değildir. Peki aşk nedir gerçekten böyle bir duygu var mıdır?

Vatan sevgisi ya da başka bir ifade ile vatan aşkı, acaba burada aşk var mıdır. Kendini feda edebilmek canına kıymak mıdır aşk acaba . Düşündüğünde aşk kelimesi ile ilgli çok sorular akla gelir ama aşk için bir standart ve klasik bir anlam bulunamamaktadır. .Ya da Hayranlık duymak mıdır aşk .Ya da hoşlanmak mıdır. Ya da hoşlanmanın daha ötesi midir , ya da merhamet midir aşk. Düşündüğünde, aşkı anlayabilmek için kelimeler çoğalmakta ve içinden çıkılmamaktadır.

Aşk ne bir özlem, ne bir sevgi , ne kendini feda etmek, ne bir hoşlanma ne de merhamettir. Bildioğim tek aşk vardır o da Yaradanın aşkıdır ve ona bağlı kalmanın inanç derecesidir aşk.

06 Şubat 2010 1-2 dakika 3 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    .. Aşk bir çocuğun dizini kanatacağını bile bile topun peşinden koşmasıdır..

    Saygılarımla..