Aşkın Mutlulukla Anlamı

Aşk mıdır? insanın içine mutluluk saçan. Aşık olmak. Ne kadar çabuk söylenebilen bir kelime. Anlamı derin. Birçok kelimlerle açıklanabilir. Yüzbinlerce roman yazılabilir. Herkese göre de değişebilir. Aşk bu. Bazen kelimeler bulamıyız anlatmaya. Gözlerimizde belirlenir anlamı. Sadece bakarız. Anlamını karşımızdaki insanında anlamasını bekleriz veya birşeyler söylersin, anlamı derindir sana göre karşındaki insanı ellerine almak istersin. Seviyorsun ya hani aşıksın dünya tek pencereden görünür. Mutluluğun uç noktasına çıkarsın veya sanarsın. Sadece o olur. Geceleri içinizdeki o çoşkuyla çağlayan duyguyu şiirlere dökersiniz veya bir yazı yazarsınız. Anlatmakla bitmez yaşandığında. Yatarken rüyanızda Onu görmek için Allah'a dua edersiniz. Belki gece de ayağa kalkarsınız uyku tutmaz. Yine hayali belirir. Belki de birkaç damla gözyaşı dökersiniz.

Zaman geçer.Bir ay iki ay altı ay belki bir sene. O ilk günkü o çağlayan pınar çöl kapısına uğrmaz mı? herhangi bir şeyi onu başka birşeye tercih ettiğini. Herhangi birşey. Birsiyle konuşurken onu aslında sevmediğini ima etmez misiniz? En önemlisi kavga etmez misiniz? Sıkılmaz mısınız? Bunlardan birini yaşamıyorum mu diyorsunuz gerçekten. Hala Ellerimde elleri. Yüreğimde o volkan hiç sönmedi mi diyorsunuz? Onun hatalarını görmezden mi geliyorsunuz? Eğer böyle yapıyorsanız ne mutlu size. Ama yapabilen birini görmedim duymadım da. Hiç şüphe etmeden. Aklından acaba diye geçmeyen. böyle iseniz karşınızda ki böyle midir?

Eğer söylediklerimden biri veya birkaçını yaşıyorsanız o mutluluğu uç noktasına taşıyan aşk bittiğinde nefretinde tepesine de çıkarmayı bilir. O gözleriniz ışıkla parlarken umutsuzluğun karanlığıyla boyanır. Bir ömür boyu izi kalır yüreğinde.

Bu anlamda bir aşk mutlluluğu ve hüznü en çok yaşatan bir duygu. Biz insanoğlu aşık kelimesini bir heves ile değilde daha temiz duygularımızla hissetmeliyiz. O zaman mutluluğu gerçek anlamda en fazla yaşatır bittiğinde ise hüznü gerçek anlamda duyabileceğimiz tek duygu. Beni bu hayatta bildiğim tek bir şey var ilahi şeyler hariç herşeyin bir sonu vardır.

11 Haziran 2010 2-3 dakika 3 denemesi var.
Yorumlar