Çekimleyiciler 3

Halk, kendi toplumdan gelecek olan sağlayışlara erişebilmek için halkçı tutumlaşır olmak zorundadır da. Değilse halk, kendi(ilişki)lerinden ötürü hiçbir zaman halk (etnikler) birliği yaşamını, hiç oluşturamazlardı. Yeni birlikçi halk totem kaynağının kaynaştırıcısı da, kendi toplumu sayesindedir. Bu yüzden halk çekim alanında, kimi zaman müsamahalıdırlar. Yine halk, bir arada, aynı yazgıyı bölüşür olmaktan ötürü de, kimi dem de, kerhen de olsa, (topluma karşı) belirebilmektedirler.

Halkın kendi üyelerini aitleştirmesi; gelenekten ve geçmişten gelen sosyal birlikçi olan, ama şimdiki durumda da, soyut halk gücüdür. Bu soyut halk gücü çekim alanı kişilerin şimdiki halkla olan yabancılıklarını giderdi. Sosyal soyut halk gücü, kişilerin senli benli, birbirini anlar ve kaynaşır olmalarını sağlayan çok hayati durumdur. Özellikle kişilikleri olgunlaştırmada halk, sosyal soyut olan halk gücünü, çok çekimleştirirler.

Sosyal soyut halk gücünün işlevi, kişilerini; sosyal cemiyete(toplumdan gelen kazançlarını, kişilerin kendi keyfilikleri içinde tüketir olma yaşantılaşmalarına) uyumlaştırmaktır. Bunlar dışında çekim cazibesi yaratamayan halk; aksine kendisi cazibeye kapılır. Halk, bir cazibeye kapılışın çekiminde oluşur. Eski sosyal birlikler (için)de, sosyal birliğin sosyetik(özel-halkçı) yaşamı yoktu.

Bu yüzden halkın geneldeki tercihi, kendi yatkınlıklar alanı olan, herkeste ortak özellik olan, cazibe odaklı öznellikleri ve sübjektiflikleriyle olur. Bu türden cazibe alanı oluşlarlan ve çekime kapılışlarıyla halk, hiç de, toplumdan yanaylık ortaya koymayabilirdir. Bu nedenle de halkın seçeceği egemenlik, toplumsal egemenliğin gerçeklenmesi bağlamında, mümkün olmayabilirdir.

Bu yüzden; böylesi egemenliğin olabilecek sakıncalarını toplumu; kurum ve kuralları eliyle denetler. Bu da laiklik olgusunun egemenliği kurumlar eli ile sağlar olmasının bağıntısıdır. Halkın egemenliği, bir kuruntudur. Halkın toplumuna karışmasıyla, toplumsal sistem girdisi bozulur. Hem de halkın yabancılığından ötürü topluma müdahalesi, sistemi yanlış genetik kodları ürettirir olacağından, sistem bozulur ve sistemin (toplumun)süreci halklaşmaya kayar.

Böylece toplumuna kısıtlı olmaların dışında, görevsizce karışır olan halk öğretileri, insan vücudunun (toplumun) bir virüs hücresi (halk) olan virüs proteinini (halk öznelliklerini) üreterek, vücudun kendisini (toplumsal vücudunu) yok etmesi gibidir. Halk kendi kendisine kaynaklı bir sistem değildir. Halk kendisinden kaynaklı olmadığı için ve halk toplumların üretimine bağımlıdır. Toplumun üretimi olgusu de, halkın bilinç, bilgi ve öznelliğinden bağımsızdır.



Sürecek

26 Temmuz 2010 2-3 dakika 1084 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar