Dürüstlük...

Gezegenimizde yaşayan canlılar arasında ?insan? diye adlandırılan bizler, bize bu adı kazandıran özelliklerimizi nedense bir türlü ön plana çıkaramıyoruz.
Çıkaramadığımız gibi de özelliklerimize aykırı yaşam biçimini seçerek (destekleyerek) asıl özelliklerimizi görmezden gelerek inkar ediyoruz.
Oysa hepimizin genlerinde var olan bu olguyu, ön plana çıkartmaktan korkmadan onunla yaşamayı seçsek, Dünyamız, hatta evrenimiz çok daha güzel olacak, evrende barışık yaşayacaktık.
Bizleri diğer canlılardan ayıran düşünebilme, mantıklı hareket edebilme, özelliklerimizden bir tanesi olan dürüstlük.
Dürüstlük parçasını da yanımızdan ayırmadan, lazımlar çantamızda bulundurarak, onu oraya hapsetmeden sürekli dışarı çıkararak, kendi iç dünyamızda, aile hayatımızda, iş hayatımızda, her alanda, benim parçalarım listesinde başa koyarak yaşam tarzını seçsek , var olduğumuz ortamlarda bizimle birlikte yaşayan tüm canlılar daha mutlu olmazlar mıydı?
İnsanlığın var oluşundan bu yana öyle tahmin ediyorum ki sürekli özlem duyduğumuz (oysa insan uzakta olan her hangi bir şeye özlem duyar) dürüstlük bize o kadar yakın ki bulduğumuzda utancımızdan bedenimizdeki kanın tamamı yüzümüzde toplanacağından eminim.

25 Ocak 2009 1-2 dakika 1 denemesi var.
Yorumlar