Gerçek Arkadaşlık

Gerçek arkadaşlık bu devirde biraz zor olmaya başladı. Başladı değil çok zor. Bu devirde insanlar artık hep bencil. Kendisinden başka hiç kimseyi düşünmeyenlere denir bencil diye. Ama çokta kötü bir şey değildir bencillik. İnsan bencil olmalı tabi ki. Daha doğrusu bir insan ne kadar sencil olmaya çalışsa da o benliğin içinden asla tam olarak çıkamaz. Benliğinden bazı sınırlarla çıkabilir ancak ama asla tam olarak çıkamaz, yani tam olarak sencil olamaz. Arkadaşlıkta artık sencilliği aştı. Artık hep bencil. Hiç bir zaman sınırlar koyarak bile sencil olamıyor.
Aslında gerçek arkadaşlık yok. Hiçbir zaman tam olarak gerçek arkadaşım dediğin kimse yoktur. Gerçek arkadaşlık her şeye karşı bir şüphe taşımamaktır, gerçek arkadaşlık güvendir. Ölümüne dürüstlüktür. Saygı ve sevgidir. Arkadaşın feryad-ı figan ederken hüznüne karşı onunla olmaktır. Arkadaşın tebessüm ediyorsa her şeye karşı ne kadar üzgün olsan da yinede tebessüm etmektir.
Ama şimdiki arkadaşlıklar bulaşık suyuna benziyor. su ne kadar sıcaksa sabun o kadar köpürür ve tan olarak suyu korur. Ama su soğudu mu köpük yok oluyor ve suyun içindekileri açığa vuruyor. Yani arkadaşlığını güçlendirip onurlandırırsan o da senin ayıplarını kapatır, ama eğer şanlandırıp şöhretlendirmezsen bütün olmasa da çoğu sırlarını açığa verir. Yani köpükler dışarıdan görüldüğü gibi temiz değildir.
Yani Gerçek Arkadaşlık Bu DEĞİLDİR

04 Ocak 2010 1-2 dakika 3 denemesi var.
Yorumlar