Hoşlanmak,Sevmek ve Gerçek Aşk
Hoşlanmak,sevmek ve aşık olmak.Birbirinden çok farklı 3 duygu ama çok olur birbirine karıştırıldığı,etkileri çok farklı olur halbuki.
Hoşlanmak dış görünüşle alakalıdır.Dış görünüşü güzel olan herkesten hoşlanabilirsin mesela.Onu sadece görmen yeterlidir hoşlanmak için tanımana gerek yoktur.Dış görünüşü göz zevkine uyuyorsa eğer ondan hoşlanırsın.
Sevmek içinde hoşlanmayı da barındıran bir duygudur.Dış görünüşten sonra iç görünüşe bakarsın.Kişinin iç görünüşü de seni etkilerse bu kez seversin.Bir yabancıyı sevemezsin mesela.Önce onu tanırsın,uzaktan veya yakından,az ya da çok,onu az çok bildikten sonra seversin .Sevmek karşındakini içiyle dışıyla beğenmenle olur.
Ama aşk,aşk bambaşkadır.Aşk içinde hoşlanma da sevme de olmadan bir anda ortaya çıkabilir.Hiç tanımadığın birine de aşık olabilirsin.Aşık olmak için hoşlanmak-sevmek sırasını takip etmezsin.Aşk öyle bir şeydir ki nerden nasıl geldiğini hiç anlamazsın.Çünkü aşk bu Dünya'dan değildir.Huyunu suyunu sevmediğin çok güzel olmayan birine aşık olabilirsin.Aşık olduğun kişi kafandaki profile de uymayabilir çünkü sen isteyerek aşık olmazsın.Mesela sen içki içmeyen,üniversite mezunu,Müslüman,Türk olsun gibi kalıplar oluşturursun kafanın içerisinde aşık olmak istediğin kişinin.Ama bir bakmışsın kafandaki profile tam da zıt birisine aşık oluvermişsin.Çünkü aşk başka diyarlardan gelen bir şeydir, birisi alır aşkı ve içine katar senin.Aşık olacağın kişiyi sipariş verir gibi seçemezsin.
Aşk tek olmaktır,fedakarlıktır.Kendini feda edersin ve karşındakiyle tek olursun.Aynı bedende 2 ruh ve aynı ruh 2 farklı bedende. Gerçek aşkta bir karşılık beklemezsin.Çünkü tek bekleyeceğin aşık olduğun kişinin mutlu olmasıdır.Dedim ya aşk fedakarlık ister diye işte bu yüzden gerekirse aşkının başkasıyla mutlu olmak için gitmesine bile izin vereceksin.O nerde mutluysa bırakacaksın oraya gidecek.O kiminle mutlu olmak istiyorsa ona istediği kişiyle mutlu olması için yardım edeceksin.Çünkü aşk, aşık olduğun kişinin mutluluğunu kendi mutluluğunun önüne koymaktır.