Kim Bu Fotoğraftaki
Çekilmiş bir topluluğun fotoğraflarını paylaşırken yada albüme baktıkları kişilerin kimler olduğu tanınması ve hatırlanması için sağdan sola numaralandırma yaparak adlarını, lakabı varsa lakabını söyleyerek, eylemlerini yazarak çocuklarımıza ve tanıdıklarımıza bu felan filan kişi diye gösterip tanıtılmalıdır.
Kahvelerimizi yudumlarken kim kimdir şöyle bir göz atalım...
Ayaktakiler, sağdan sola 1. Ali 2. Cemo 3. Murat 4. Hakan 5. Şu Ferdi, hani kravatı her gün küçülürdü ya sanki yerdi evet o.
Oturanlar, ortadaki
1. Veli 2. Şu boynunu bükmüş işleri kesat olan Esat 3. Dersleri kötü hep ikmale kalırdı öğretmen oldu 4. Bu mu ? Şair diyorlar ama kimseler tanımıyor. Yastık altına saklarmış yazdığı şiirleri adı dilimin ucunda kimdi dur bir dakika. Hatırladım, " Duyguların Adresi " kitabının yazarı " Nihat İlikcioğlu "
1. Siyah lüle saçlı Hale 2. Jale 3. Ressam Aslı 4. Kısa boylu, 95 kilolu Lale 5. Bende tanımıyorum kadraja girmiş kim bu yahu 6. O gördüğün varya arka mahalleden Ahu 7. Şu beş çocuklu Gülten 8. Dedikoducu Fatma, yanındaki komşunun gelini baş parmak ( beğendim ) işareti yapan Hatice
İşte netice...
Fotoğraflarda kim, kimdir iyisiyle kötüsüyle tanımalı ve de acısıyla tatlısıyla hatırlanmalı
Kedinin ciğere baktığı gibi öyle bakmayalı değiliz
"Dersleri kötü hep ikmale kalırdı öğretmen oldu." Haklısınız Nihat kalem dost, öğretmenlik mesleğine cumhuriyetimizin kurulduğu ilk yıllardaki kadar değer verilseydi, doktorluğa, mühendisliğe özenen gençler öğret olurladı. Bu işten hepimiz kazançlı çıkardık. Öğretmen Okulu'na iki sınavla girdim. ortaokul bitiren en zeki dar gelirli aile çocuklarının biricik tercihiydi. Yatılı öğretmen okulları. Şimdi!? Güzeldi yazınız, kutlarım.