Zaman Makinası
Bilim kurgunun en çok işlediği konulardan biridir zaman makinası. Bu ya hatalarından ders çıkarmak yerine onu düzeltmek için geriye dönmeyi hayal edenlerin yada çok güzel geçirdiği bir günü tekrar yaşamak isteyenlerin buluşu, hayalidir muhtemelen. Mümkün müdür? Değil midir? Bu işin bilimsel yanı ama sanırım elimizde öyle bir teknoloji zaten var ve üstelik yaklaşık beş bin yıldan fazladır tam kapasite olmasa da kullanıyoruz. Eminim bir çok insan bu icadı biliyor ama olayında tam farkında değil.
Belki bu icat hakkında biraz fazla ipucu vererek bazılarının kafalarında çoktan bu soru işaretini ortadan kaldırdım. Ama yine de söylemek lazım. Bu icat M.Ö. yaklaşık olarak 3500 yıl önce sümerler tarafında bulunan "YAZI".Bu sadece asrın, bin yılın değil bence insanlık tarihinin en önemli buluşuydu. Öyle ki iyi bilip en çok emin olabildiğimiz tarih bile buradan başlıyor. Bir anlamda görevini yapıyor ve bizi bir zaman makinası gibi geçmişe götürüyor ve tarihi öğretiyor.
Yazının bu misyonu aslında düşündüğümüzde çoğumuzun kabul edeceği bir nokta. Ama şimdi yazı denen bu şeyi hayatımıza daha fazla yedirme zamanı. Yazıyı sadece gazete dergi gibi yayın hayatı sürdüren yerlerden takipten çok kendi kişisel dokümanlarımızı oluşturmalıyız. Örneğin günlük gibi.
Günlük yazmak eminim başlayacak olsanız çok büyük bir kısmınızı seveceği bir başlangıç olacak yazı için, bir süre sonra durmadan yazmak isteyeceğinize eminim. Hele bir birikim oluşturup geçmişe şöyle bir göz attığınızda eminim okuduğunuz bazı paragraflarda gülecek ve hata ağlayacaksınız.İşin bu duygusal yanı sıra kendiniz hatalarınızı görecek ve nasıl böyle düşündüm diyeceğiniz paragraflar bile okuyacaksınız. Ve sonra bakacaksınız ki artık günlüğünüzle bazı paylaşımlarda bulunmaya başlamışsınız.Artık bu günü yazmakla yetinmeyip yarını da yazmaya başlamışsınız. Derken yarınınızı planlayacak yarın olduğunda ise kendinize verdiğiniz bir söz gibi kararlarınıza uymaya başlayacaksınız. Belki doğrusunu yapmayacaksınız ama hataysa çabuk fark edecek kısa zamanda uzun yollar kat etmeye başlayacaksınız.
Sonra günlük size yetmeyecek ne yazsam diye düşünecek etrafınızı gözlemlemeye başlayacaksınız. kimi şiir yazacak kendine tercüman olacak kim gördüğü bir sorunu yazıp belkide birilerine yardımcı olmuş olacak.
Bunu herkes yapıyor olsaydı eminim bu gün kendine medeniyet unvanını veren Avrupayı bile utandıracak bir dünyada yaşamaya başlayacaktık. Tamam kabul ediyorum herkesin bunu yaptığını düşünmek biraz saflık ama toplumun belki yüzde 1'i bile bunu yapsa ülkemiz hata dünyamız çok değişecek. Değişmek için dünyayı beklemek gibi niyetiniz yoksa kendi dünyanızdan başlayarak kendinizi ve çevrenize belki ışık saçmaya başlayabilirsiniz.
(Eminim buradaki bir çok üye bunun farkında sözüm en çok sörf yaparken bu sayfaya uğrayan ziyaretçilere)