Ouroboros Şiir Kitabı Çıktı
İnsanoğlu, kendisini tanımlamak için ağzını ne zaman açsa; iki dudağı arasından dökülenlerin mevhum mu hakikat mi olduğu tartışılabilir hatta çoğunlukla tartışmaya açık olduğu kesinliğe yakındır. Kendine tanım getirmekte çok zorlanan ve müphem beyanlardan pek de kurtulamadığını iddia ettiğimiz bu insan, yine kendinden başka her şeyi tanılamaya, tanımlamaya, kavramaya kalkışır. Varlık ve zaman bu tanımlama yaklaşımlarından nasibini en fazla alan iki kavramdır.
Varlık ve zaman, işte bu iki ana mihverin arasında insanoğlu; yaşar, arar, tanılar, tanımlar ve muhtemelen aradığını bulamadan, şaibeli tanı ve tanımlamalarla ölür… Bu arayışın içerisinde, insanoğlunun bu didinmesi ve bunun yanında yaşamı sürdürebilme zahmetine girişmesi oldukça kıymetli ve saygı duyulasıdır.
Bu sayfalar; arayışın ve güçlüğün iniltileri namında, belki bir damla su olsunlar ve gerektiğinde yitiklere, kendilerini bulacakları yakarışın bir harfi olabilsinler, gerektiğinde de kendilerini yitirsinler diye birleşmeye kalkıştılar. Ama asla çığlık olma iddiasında değiller.
Ouroboros adlı şiir kitabı tüm seçkin internet kitapçılarında satışta bulunmaktadır.
Okunmaya değer olması dileğiyle…
Peki Ouroboros Nedir?
Ouroboros, kendi kuyruğunu ısıran bir yılan ya da ejderha şeklinde resmedilen sembol için verilen addır.
Kendini yaratmayı sembolize eden kuyruğunu yutmuş bir yılan şeklidir. Yunanca'daki οὐροϐóρος, Latince'deki uroborus kelimesinden gelir ve bu sözcüklerin sözlük anlamı "kuyruğunu öldüren"dir. Yanar, döner gökkuşağı mitleri ile benzerlik gösteren sembol "doğanın ebedi döngüsü" 'nü ifade etmektedir.
Ouroboros sıklıkla öz düşünümlülüğü (işteşlik), ya da döngüselliği, özellikle de kendini sürekli yeniden yaratan anlamında, biter bitmez yeniden başlayan döngüler olarak algılanan şeyleri (örneğin anka kuşu) simgeler. Başlangıçtan beri şeyin içinde var olan ya da kendini yok edilemez kudreti veya tabiatıyla sürdüren ilkel birlik ve bütünlük ideasını simgeler. Ouroboros mitolojik ve dinsel sembolizmde önemli olmuş, aynı zamanda simya ile ilgili illüstrasyonlarda simyacının yapıtının döngüsel doğasını simgelediği şekilde de kullanılmıştır. Gnostisizm ve hermetisizm ile de ilişkilendirilmiştir.
Temennileriniz için çok teşekkür ederim Sermin hanım, umarım. :)
Serkan bey çok teşekkür ederim, memnun oldum. :)
Bol okurlu olması dileğimizle Musa bey hayırlı olsun:)
Musa Bey, kitabınız hayırlı olsun.