Gizli Element: Şimdinin Yaşayan Hayaletlerinden-0

Romanımı yazmayı yeni bitirdim. Burada belirli periyotlar halinde bölüm bölüm paylaşmak istiyorum sizlerle. Umarım beğenir ve desteklerinizi esirgemezsiniz.



GİRİŞ


SİNOP- 27 ARALIK 2007



Hava küçük çakıl taşları ayarında kar atıyordu. Metris'in yer yer çatlamış camları buğulanmış ve gün ışımak üzereydi. Yirmi yedi aralık soğuk geçeceğe benziyordu. Koğuşun on yedi ranzasından boşluğa uyku sesleri yükseliyordu. Duvarın en dibindeki on sekizinci ve son ranzasının altında yatan adam öylece üst kattaki bazanın altına konulan tahtalara bakıyordu. Sabaha kadar içerinin havası rutubetlenmişti ve rutubet onda hiçte iyi olmayan etkiler yaratıyordu. Rasim buna aldırmıyor kafasındaki düşüncelerle yoğruluyordu. Kafası o kadar doluydu ki koğuşun kurşungeçirmez cam duvarlarının açıldığını dahi zamanından daha sonra fark etti. Gelenleri loş ışıkta seçemiyordu ama bu saatte yeni bir mahkumun gelmeyeceğini bilecek kadar uzun zamandır buradaydı. Sağdaki adam sigarasını tuvalet kapısından içeri atarak duvar dibindeki ranzaya doğru ilerledi. Çokta resmi olmayan alçak bir ses tonuyla ? Rasim GÜNDOĞAN'
Rasim yatağından yavaşça kalkıp adama tedirgin bir bakış atarak ---Buyurun benim
Diğer gardiyan daha nazikâne bir dille
?Rasim Bey sizi görmek isteyen biri var gitmemiz gerek.
Kim olabilirdi, ne istiyordu ve neden bu saatte geliyordu?
Rasim bunlara cevap ararken iki gardiyan tarafından çoktan kelepçelenmiş ve koridordan özel görüşme odasına doğru yola çıkmıştı. Nemli koridorların loş ışıkları duvardaki döküntüleri kapatmıyordu. Hissedilen kireç kokusu Rasim'e o saatte yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu hissettirmişti. Odaya yaklaştıkça zihnini kurcalayan merak uç noktaya ulaşıyordu. Öndeki gardiyan ziyaret odasının önünde bekleyen daha önce gördüğü gardiyanlara hiç benzemeyen bir adamla belli belirsiz selamlaştı.---Aradığınız adam bu.
Rasim o kimliksiz adama kimsin sen dercesine bakarak yakınlaştı. Kimliksiz adam gardiyanlara ?git' der gibi bir ifadeyle kaşını kaldırdı. Bu emir verici hareket Rasim'e bu kimliksiz adamın alelade birisi olmadığını fazlasıyla anlatmıştı. Rasim kelepçesinden çekildiğini hissetmişti. Ne yapıyordu ne istiyordu bilmiyordu sadece köpek gibi çekildiği hissine kapıldı. Kimliksiz adam içersine çok sırlar gömmüş kapıyı tıkladı ve içeri girmek için kendine çekidüzen verip içeri girdi Rasim'i peşinde sürükleyerek.
Rasim içeri girer girmez kapının sert bir şekilde kapatıldığını duydu. İçerideki manzara anlam veremeyeceği kadar resmiydi. Siyah takım elbiseli takıma uygun siyah kravatlı iki adam ona bakıyordu. Bir an düşünemedi. Konuşmalı mıydı yoksa onların konuşmasını mı beklemeliydi? Daha fazla dayanamayıp soruverdi ?Siz kimsiniz ?'

17 Mayıs 2010 2-3 dakika 5 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    beğendim...çok beğendim...heyecanla romanın devamını bekliyorum.... 😏