Zekiler

Zeki insanları severim ancak benden zeki olmamaları şartıyla.Çok şey bilmek,az bilip kıymetini bilmek kadar güzel değildir,bazen sizi zora sokabilir.

Askerde şöyle derlerdi:"Burada hiçbir şey bilmeyeceksin!"Aslınsa bu bildiklerinden kimsenin bilgisi olmayacak anlamında kullanılır.


Komutan sorar:

-Aranızda terzi var mı?

Erlerden birisi gür sesiyle kükrer:

-Emret komutanım...

-Bölüğün üniformaları artık senden sorumlu;temizliği,ütüsü,dikimi.


Ne kadar şair ve yazar varsa hepsinin doğum-ölüm tarihlerini,önemli eserlerini,hangi dalda ne ödül aldıklarını;tarihten hangi savaşın kimler arasında olup sonuçlarını ve antlaşma maddelerini,bazı siyasi adamlarının çıkarttıkları tüm kanunları,1990-2000 yılları arasında yurtta ve dünyada gerçekleşen önemli olayları,ünlü futbolcuların hangi kulüpten ne kadar bonservis aldıklarını,hangi sanatçının kimlerle yasak aşk yaşayıp ayrılma nedenlerini....


Biliyor da biliyordu,zekiydi,onun hem öğrenme isteğine hem hafızasına hayrandım.

Sordum:"Bunların bize ne faydası var?"

Sert sert yüzüme şöyle bir baktı,yutkundu,bir şeyler geveleyecek oldu çünkü benden böyle bir tepkinin geleceğini bilmiyordu.


Dedim:"Öğrendiklerimiz bu dünyada ve ahirette işimize yaramayacaksa neden onlara değer verip beynimizde yer ayırıyoruz?"

Yüzüme bir şey demedi ama içinden deli olduğumu düşündüğüne eminim.Olsun,arkadaşım o benim istediğini söyleyebilir,darılmam. Zaten:

Deliler önceden zekiydi,zekiler de sonradan olur deli.

11 Aralık 2022 1-2 dakika 520 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar