İki Şey Var Aramızda
Biçerdöver bir bakışa direnmedir gözlerin
Coşandere gibi akar köpük köpük...
İki şey var aramızda
Miladi yapraklara rençber terinin düştüğü
Akşam rehaveti
Ve bildik kitapların aymaz ikliminde içmek güneşi
Kalın halatlı mancınık atımı uzakta alnımın
Çatalına düşmüş acı
Şimdi sen dingin bir isyan gibi şafakta ağlıyorsun
Şaşırıyorum mevsimin dokunuşlarına inat
Eylül yitimlerine
Ki eylül yalınayak yağan yağmurun hesabını
Soracaktır tacı alınmış yapraklardan
Bir hüzün giyinir biriktirdiğin gözyaşı
Seni düşünüyorum
Lorca'dan selam getirdim
İçinde avam kentin loş ışıkları var
Ey bu yorgun omuzlarda taşıdığım esrik öykü;
Tutunuyorum
Kentimin sokaklarına
Yıkılıyor tuzaklar bir bir
Tek başına değil ellerin
İki şey var aramızda sevgili
Ölmek toprakta uzunca yoldur...
*Sevgili Işın Ergüney,Eylül'e inat dokunmuştur şiire ,selam olsun yüreğine.
*Coşandere:Trabzon ,sumela yanında bir köy ve aynı zamanda yörede bir dere adıdır.
"Ölmek toprakta uzunca yoldur..." Şiiriniz ve bu harika son dizeniz sonsuzluğun alanında ıssıza inen bir akar sudur... Yürekten tebrikler Cemal bey, kutlarım. Saygılarımla İoannis Bozikis
Gece yolculuklarına benzer bir sevdanın gözlerine bakmak derin ve menzile çıkan bütün dönemeçlere inat gidilmesi mutlak zorunluluk olan gece yolculuklarına.... ve şairler hep rehberidir o serüvenlerin.Onlar çıkarken yolculuğa şiirler kalır yarına. Dizede karanfil büyütmüş şiir burdan geçtiğin belli olsun, giderken onları alma yanına... Beni bu çağrışımlara yönlendiren şiirinizi ciddi boyuta kutluyorum. Saygılarımla sayın şair.
"Biçerdöver bir bakışa direnmedir gözlerin"
ne de güzeldi..
ve ne kadar da güzeldi şiir.
abicigim harika olmuş tebrik ederim 👍👍👍
İlhan selçuk ,Düşünüyorum O Halde Vurun adlı kidabında"bir yaşam boyu hep aynı bsesi çıkararak yaşayıp ölmek,kimileri için alınyzısı mı?"diyerek özgürce düşünmekten uzak olanları,kelepçe kafalıları bir müzik leti örneğin bir zurnaya benzetir. Gerçi şairler özgür değildir.Özellikle gerçekçi bir şairin ya da çağdaş bir şairinyazgısı bellidir. Çağına tanıklık etmek. Şiirin çok sesliliği ise aynı olmaktan kurtarır kişiyi. Hele köy kültürü ile beslenmiş şairin sesi ne kadar farklıdır.Şairin şiirinde olduğu gibi"Biçerdöver bir bakışa direnmedir gözlerin" ya da "Miladi yapraklara rençber terinin düştüğü"vb. dizeler bu kültürü tanımış yaşamış bir şairin buluşlarıdır ki nasıl farklı bir imge olduğu apaçık görülüyor. bu kültür aydınlık ve insancıl felsefeyele buluşunca nasıl bir zenginlik kazanıyor arayacaksak işte bu şiir buna örnek olmuştur. Şiir çatlamış köy toprakğında ekinleşmiş,fabrika bacasının dumanında tütmüştür. kentin kapıları ardında yalnızlığa kapatılmış yüreğin de sesi olmuş bir şiir. Yüreğine sağlık Cemal Bey, şiirinlr mutluyum bugün. Tebrikler.