Ölüm

Karanlığın koynunu yırtarak geldi,
Işıklar içindeydi ve de korkutucu,
Uzun bir borudan üfledi ezgisini,
Karmaşık benliğim dansa kalktı.

Geçmiş ve gelecek karıştı birbirine,
Bir tutam karanfil attım ağzıma,
Ölüm kokusunu bastırsın diye,
Acıya kestim, kurudu dilim, damağım.

Titrek dudaklarımda gülümsemeler,
Selam verdim,hoşgeldin dedim,
Uzun uzun baktı yüzüme,
Kararsızlığı nedendi, bilemedim.

İşi varmış bir başka tarafta,
Bu gün yokladım dedi Azrail,
Bekleye dur hele sen Araf'ta,
Uğrarım elbet uygun zamanda.




2009 - Antalya

17 Temmuz 2009 23 şiiri var.
Yorumlar (11)
  • 14 yıl önce

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  • 15 yıl önce

    Sonra. Rindlerin Hayatı da bulunuversin burada, seri tamamlansın. RİNDLERİN HAYATI -Halide Edib'e, sanatta ve fikirde ulvi varlığına derin hürmetle.

    Bazen kader, gelen bora hâlinde zorludur ; Dağlar nasıl bakarsa siyâh ufka öyle bak. Ba'zan da cevreden nice bir âdem oğludur, Görmek değil düşünmeğe bigâne kal! Bırak!

    Dindâr adam tevekkülü, rikkatle, herkese İsa'yı çarmıhında, uzaktan, hatırlatır. Bir arslan esniyor gibi engin vakar ise Rind'in belâya karşı kayıtsızlığındandır

    Ne diyor bu şiirinde Beyatlı: "Bir Arslan esniyor gibi engin vakar ise/Rind'in belaya karşı kayıtsızlığındandır" Esel Arslan'ımız. Diyeceklerim bu kadar. Sağlık ve mutluluklar dilerim dostum.

  • 15 yıl önce

    Peki bu denli konuştuktan sonra Münir Nurettin'in segah bestesi gönüllerde pelesenk "dönülmez akşamın ufkundayız" olarak bilinen Rindlerin Akşam adlı şiir buraya konulmaz mı?

    RİNDLERİN AKŞAMI Dönülmez akşamın ufkundayız. Vakit çok geç; Bu son fasıldır ey ömrüm, nasıl geçersen geç! Cihâna bir daha gelmek hayâl edilse bile, Avunmak istemeyiz öyle bir teselliyle. Geniş kanatları boşlukta simsiyâh açılan Ve arkasından güneş doğmıyan büyük kapıdan Geçince başlıyacak bitmeyen sükı»nlu gece. Gurı»ba karşı bu son bahçelerde, keyfince, Ya şevk içinde harâb ol, ya aşk içinde gönül! Ya lâle açmalıdır göğsümüzde yâhud gül

    Son faslımız hep birlikte daha uzun sürecek ey Esel Arslan. Son bahçelerimizde daha yeterince gezmedik. Bu şarkıyı bu şiirden sonra ilk dinlediğinizde benim için de bir bardak kutsal sulardan yudumlayıverin.

  • 15 yıl önce

    Bizler bu memleketin değişik şehirlerinde olsak da bir bütündür şu yaşadığmız günler. Böyle şiirler dile düştükçe bir dostun bırakacağı öksüzlükler gelir aklımıza. Gözlerimiz buğulanır.

    Şiirden şimşeksi bir hüzün duydum. Sonra rahatladım. Tarancı'nın şiirleri düşkü aklıma. Bu şiirin altında Beyatlı'nın Serviler altında yatan İranlı şair Hafız için yazdığı Rintlerin Ölümü adlı şiiri nazarlık olarak bulunsun:

    RİNDLERİN ÖLÜMÜ Hafız'ın kabri olan bahçede bir gül varmış; Yeniden her gün açarmış kanayan rengiyle. Gece; bülbül ağaran vakte kadar ağlarmış Eski Şiraz'ı hayal ettiren ahengiyle.

    Ölüm asude bahar ülkesidir bir rinde; Gönlü her yerde buhurdan gibi yıllarca tüter. Ve serin serviler altında kalan kabrinde Her seher bir gül açar;her gece bir bülbül öter.

    Rintlerle ilgili üç şiirinde Yahya Kemal Beyatlı Rint sözcüğünü kalben ve ruhen dünya nimetine önemsemeyen kutsal ruhlu insan olarak algılamış ve dillendirmiştir. Sen de kalben candan bir insansın Esel Arslan. Serin serviler altındaki yaşamın bu dünyada uzun ve huzurlu sürmesini dilerim.

  • 15 yıl önce

    "Bir tutam karanfil attım ağzıma, Ölüm kokusunu bastırsın diye,"

    Korkusunu değil kokusunu bastırsın diye. Yaradan zamanından önceki sonsuz ayrılışlardan korusun sevgili Arslan'ımıza. Zamansız sonsuz sukünetler ürkütücüdür. Öyle bir zaman olur ki, karanlık bir kuyuda asansör gibi iner çıkarsın. Örneğin by/pass ameliyatlarında. Bir ışık topu sizi o kuyudan geri iter daha da yaşayacaksın diye. Adeta İsrafil'in sı»r borusu hemen üfürülecekmiş gibi. Böyle bir zaman da tüm geçmiş gözler önünden saliselik fakat uzun bir film gibi akar gider. Şairin "Geçmiş ve gelecek karıştı birbirine" deyişi kabilinden.

    Yine söylediği gibi şairin; karmaşık benlik kalkar dansa. Bu dansın fonu hayatın buruk ıslığıdır.

    Öyle bir anı ani bir olguda yaşarsın:

    "Titrek dudaklarımda gülümsemeler, Selam verdim,hoşgeldin dedim, Uzun uzun baktı yüzüme, Kararsızlığı nedendi, bilemedim"

    dersin ve o anın dizelerle tablosunu çizersin. Selam verirsin, hoşgeldin dersin korkusuzca. "O" bakar yüzüne. Kararsız kalır o insanın yaşama enerjisi karşısında.

    Sevgili Esel Arslan. Her ne olduysa sağlıklı, huzurlu uzun bir ömür dilerim. Sevgili Esel Arslan'ımız, Lütfen. Lütfen. Lütfen. İyi bakınız kendilerinize.