Serzeniş ( Ağır Eleştiri Yapan Okurlara )

Kolaydır sevdaya ağıt.
Bir gece yarısı kalemi alıp,
Serzenişlerini suçsuz bir saman kağıdından,
Çıkartmak kolaydır.

Aciziyettir aşk'a yenilmek
Şairin türlü sözlerinden demet demet,
Duygularına isim aramak adına tozlu sayfalarda
Kolaydır.

Duygudur hisleri anlatmak
Usul ıslak yağmurlu bir parkta
Başkalarının duygularına tercüman olmak
Kolay mı?

Acımasızdır eleştirileri okuyanın,
Hislerini gözetmeksizin,
Kalemine küfür gibi yazarın,
Konuşmak kolaydır.

Yürek ister, yürek...
Okumakla olmuyor düşünmek,
Bir haziran sabahı gözyaşı dökerek,
Kaleme almak kolay mı?

24 Ocak 2009 147 şiiri var.
Yorumlar (5)
  • 15 yıl önce

    Teşekkür ederim suzan hanım. Ama benim kaleme almak istediğim tekrar ifade ediyorum, kötü eleştiri değil. Küfür eleştiri. Kaleme küfretmek, lisana küfretmek ne demek? Bu şiir erbat olmuş desinler, isterim. Ama sen adam olda şiir yaz, iki kelimeyi öğrenemeden saçmalıklar yazmakta bişeymi derseler ben buna tepki gösteririm. Bilmem anlatabildim mi :)

  • 15 yıl önce

    eleştirileri şiirle eleştirmek?Doğrusu iyi fikir.Kaleminize sağlık👍👍👍 Ama ben kendi adıma olumsuz da olsa eleştirilere karşı değilim,çünkü insanın kendini bu şekilde daha iyi geliştirebileceğini düşünüyorum😊 Nice güzel şiirlerde görüşmek üzere👧😙

  • 15 yıl önce

    Öncelikle yorumlarınız için minnettarım. Lakin azizim benim kastım yapılan eleştirilerin olumsuz olmasınan değil, senin elinde dilinde kalem tutmaz tabirine inaf ederek ithamlarda bulunananlaradır. Düşüncelerinizde elbette açıkça haklısınız. Lakin vurgulanmak istenen eleştirininde ne olabileceğini düşünmeniz gerekmektedir anlıyabilmek için. Tekrar teşekkür ederim

  • 15 yıl önce

    Eleştirenleri eleştirmek kolay olmasa gerek. Hemde şiir diliyle. Mehmet Beyin de dediği gibi eleştiriler olmasaydı. şiirler şiir olmaktan çıkar; Tabii şairlerde şair... Kaleminiz daim olsun.

  • 15 yıl önce

    ANLADIĞIM KADARI İLE DERTLİSİN AMA SİTEDE ÇOĞU ÜYENİN YAPTIĞI GİBİ HEP İYİ Mİ YAZILSIN EN KÖTÜ YAZIYA GÖRE. BİR ŞEYİ KARIŞTIRIYORSUN.KİMSE SENİN DUYGULARINI ELEŞTİRMEZ.YAZDIKLARINA DA DUYGUSUZ DEMEZ.SADECE DUYGULARINI BİR ŞAİR GİBİ YA DA HOŞLANDIKLARI GİBİ AÇIKLAYAMADIĞIN İÇİN,KELİMELERİ VE ŞİİRİN YAPISINI KULLANAMADIĞIN İÇİN ELEŞTİRİR.DEDİĞİN YOLLA İŞE BAŞLARSAK EĞER BENİMLE BİR ORHAN VELİNİN AYNI KABİLİYETTE VE GÜZEL YAZMAMIZ GEREKİRDİ.YANİ SENCE BEN ONUN KADAR YOĞUN YAŞAYAMADIĞIMDAN MI OKADAR GÜZEL YAZAMIYORUM OLUYOR.BİRAZ KÖTÜ YÖNDE ELEŞTİRİYE AÇIK OLUN.OLUN Kİ GELİŞELİM.