Ey Türk Kadını Dünya Emekçi Kadınlar Günün Kutlu Olsun
Orta Asya ve Anadolu' ya göçü sonrası Türk devletlerinin başkomutan, bey, han, hükümdar gibi adlarla anılan devlet yöneticileri olan eşleri, oğulları yanında ve/veya onlar savaşlara gittiklerinde kendileri ülkeyi yöneten, yargılama yapan ve böylelikle erkekle aynı koşullarda ve değerde tutulan KADINLARIMIZ; Çatalhöyük' ten sonra, anaerkil toplum yapısından ataerkil yapıya dönüşmüş ve artık eskisi gibi kadına değer verilmez olmuş.
İslamiyet' te de her ne kadar "Cennet anaların ayakları altındadır" dense de kadınlar eski durumlarını koruyamaz olmuşlar. Erkek egemen toplum, kadını ikinci sınıf yurttaş düzeyine indirmiş, gereken önem ve değer verilmez olmuştur.
Kadın, Arap toplumlarında olduğu gibi Osmanlı' da da dincilerin etkisi ile sayılmaz olmuştur. Diri diri toprağa gömülen kız çocukları, İslamiyetin yüz karası ilkelliklerindendir.
Erkeğinin yanında, cephede ve cephe gerisinde Kurtuluş Savaşımız' da büyük kahramanlıklar gösteren Türk Kadını, kurtuluş ve T.C.' nin kuruluşunda yerini almıştır. Kahraman Türk Kadını olma unvanını bu büyük başarı ile taçlandırmıştır.
Dini kendi çıkarları için kullanan dinci, yobazlarca da kafes gerisine, türban, peçe içerisine hapsedilmişlerdir.
Nazım, "Sofradaki yeri öküzümüzden sonra gelen..." diyerek, onların en acınası yanlarını sergilemiştir.
Ulu Önder, Eşsiz İnsan ATATÜRK, "Kadınlarımız yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde taşınmaya layıktır" diyerek, kadınlarımıza gereken değeri vermiştir. Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını vermiş, onları çağdaş uygarlık düzeyine çıkarma gereğini belirtmiştir.
"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIRdı"!. Neden çok gördük de kaldırdık!? Her gün ya eşi, akrabası, ya oğlu, ya nikahsız yaşadığı kişi tarafından neden öldürülsün kadınlarımız?
Onlar ANALARIMIZ, EŞLERİMİZ, KARDEŞLERİMİZ, KIZLARIMIZDIR!
"ANALARA KIYMAYIN EFENDİLER!"
Tüm dünya kadınları olduğu gibi TÜRK KADINI her övgüye değerdir!
Ey Türk Kadını, Dünya Emekçi Kadınlar Günün Kutlu Olsun!
Geçmişten bugüne güzel örneklerle bezenmiş bir yazı okudum. Diri diri gömülme ilkelliği islamiyetten önce olup islamla kaldırılmıştır. Fakat dediğiniz gibi günümüzde de kadın değersizleştirilerek din vs adı altında psikolojik olarak diri diri gömülmektedir. Dolayısıyla cahiliyye adeti hala sürmektedir. Örtü kısmına gelirsek islamda örtü var evet ama belli kalıplara sokulması ya da baskıcı bir gelenekle sunulması doğru değil. İnsan istemedikçe; töre, örf, din diyerek istemediği hiçbir şekle, evliliğe, peçeye, burgaya vs zorlanmamalıdır. Kaleminize sağlık Ahmet bey. Güne yakışan, anlamlı bir yazı olmuş.
Emek işi bir yazıydı Ahmet bey kutlarım