Kayboldum Kaybolan Hayatımın İçinde

Ben benlerimin içinde kayboldum 

Birden fazla kişiyim ve bazen başka bir benken asıl ben gelip burada şuan ne oluyor diye şaşırıyor başka bir ben bu ayaklanmaya karşı çıkıp beni zindana atıyor korkuyorum desem yeridir. Asıl ben neyi kimi ne istiyor bilmiyorum çünkü ne zaman çıkıp gelse o zindandan, hep ona karşı çıkıyorlar ötekilestiriyorlar ben beni dışlıyorum nasıl oluyor bu bilmiyorum asıl isteklerimi mi bastırıyorum yoksa gerçekten ben zindana atılması gereken biri miyim şeytani mi benim hislerim duygularım arzularım günahlar mı işlemeye yakınım bilmiyorum o zindandan çıkarsam ne olur sudan dönmüş balığa mı dönerim içimden geldiği gibi yaşamak çok ağır sonuçlara sebep olursa ne yaparım şimdi içtiğim sigara saniyeler sonra küllerine kavuşuyorsa çok mu ? Ben kimim ne istiyorum sorusuna yüzlerce parmak kalkıyor sınıf gürültüye karışıyorsa ne yapmalıyım. Herkesin cevabı mantıklıysa benim benlerim kendilerince haklıysa ne yapmalıyım. Ama bütün benliğimle söylüyorum çok yorgunum. Özgürleşmek istiyorum mesela istediğim zaman sorgusuz sualsiz sahile gitmek mesela arkadaşlarımla vakit geçirmek mesela artık ben yarın ne olacağını düşünmemek istiyorum uyumak istiyorum ya bu evin işleri ya bu borçlar ya bu şu falan filan düşünmemek mümkün mü peki ya bisikletime binip kulaklarımda sevdiğim şarkıların çalması nasıl bir histi unuttum.

Annem öldükten bir süre sonra artık ne memlekete ne de hangi şehire hangi hastaneye gidersem gideyim annemi bir daha göremeyeceğim aklıma gelince eyvah dedim beynimde uçuk çıktı kalbim tekledi kendimi kaybettim. Zaten azalan hayata ait duygularım git gide dibini sıyırdı ve Kadınlık adı altında hissetmediğim hissetemediğim onca duygu onca görev evini temiz tut ama çalış kendi ayaklarının üzerinde dur kimseye muhtaç olma akşam eşinin yemeğini önüne koy gece koynuna gir hoşnut et Çamaşırları yıkat as katla dolabı topla 1 gün sonra dağılacak olsun sen topla işin ne asla şikayetçi olma mahkeme suratiyla karşılama hep sev sana sövsede dövse de kocandir hakkıdır yapar akşam ezanı okunmadan evde ol uykusuzluktan yorgunluktan ağlamaktan şişse de gözlerin buz koy makyaj yap ama dikkat çekme abartma dünyaya çocuk getir doğur ama kilona dikkat et fiziğini koru eşine istediği yemeği yap saatlerce övgü bekleme ama bir gün yemek yapmadığında saatlerce sana sinirlenmesine de karşı laf etme dini bütün bir kadın olarak yaşa kocanın dışardaki kadınlara bakması seni rahatsız etmesin onlar gelip geçici seninle evli sen kalıcısın kişisel bakımına dikkat et özen göster erkek göstermede de olur erkek sonuçta. Erkeğin istediği zaman onunla birlikte ol aksi günah çünkü senin yüzünden ilişkinde aldatılırsın. Aile evinde namusunu koru dışarı çıkma eve ailene hizmet et okuma çalışma ama az ye para isteme dışarı çıkma misafire hizmet et biz sana  hayırlı bir nasip buluncaya kadar evde dur...

Erkekler içinde zor bu hayat kabul çocukluktan beri başlar sen erkeksin karı gibi ağlama, gülme, konuşma, oynama, oturma... 

Sen erkeksin hep güçlü olacaksın okulunu oku ya da okuma askere git işe gir para kazan evlen evini geçindir karına çocuğuna sahip çık eşini çalıştırma çocuğunun her istediğini yapma gerekirse döv babanın vurduğu yerde gül biter kocanın vurduğu yerde gül biter. Karını çocuğunu sev ama icten sev belli etme şımarır tepene çıkar. Aman oğul karı sözüyle iş yapma. Okulda öğretmene askerde komutana iş yerinde patrona arkadaş ortamında senden daha iyi durumda olana boyun ey dediklerini yap akşam eve gel eşinin günlük sıkıntılarını dinle çocuk bez parası okul parası evin kirasını suyu elektriği mutfak masrafları hanımda çalışmıyor gerçi çalışsa ayrı dert laf olur söz olur çalışmasa yetişemiyorum artık. Ne olacak şimdi. Ne zaman rahata çıkacağım. 

Sahi insan oğlu çok mu şey istiyor kadını erkeği kalmadı bu durumun yaşamak 7' den 70 e çok zor artık anlık mutluluklardan mı ibaret yaşamak sandığımız bu hayat mutsuzluğa o kadar alışmışsız ki şahsen ben en ufak güzel Bir şey olduğunda acaba ölecek miyim de dünya son son bana iyi davranıyor diye düşünüyorum. Uzun lafın kısası insan olmak çok zor ben beceremedim.

07 Ağustos 2024 4-5 dakika 1 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar