Konuşma Akademisi

Herkesten sır gibi sakladığım projelerimi açıklama zamanı geldi:Konuşma akademisi kuruyorum ve ben de bir bakanım.Çarşıya pazara bakan,sağa sola bakan,geçmişe bakan,sosyal medyaya bakan.Bu akademiyi her ile kuracağım ve kibar,melek gibi insanlar yetiştireceğim,kalp kırmalarına,yanlış anlaşılmalara,kavgalara hatta cinayetlere bir son vereceğim; hayvanlar koklaşa koklaşa insanlar konuşa konuşa anlaşırlar dememişler mi?


Geçenlerde bir haber programına konuk olan sayın bakanı pür dikkat dinledim,konuyu dallandırıp budaklandırmaya gerek yok kısaca en çok konuşulan şu:

* Öğretmenlik akademilerini kuracağız.

*Orayı bitirenleri mülakat yapmadan öğretmen olarak atayacağız. Mülakatı açıklamak istemiyorum verilen sözleri ve hala uygulamaya devam edilmesini...


Her yıl "atanamayan öğretmenler"nidaları ne zaman bitecek acaba?Eğitim fakülteleri ve öğretmen yetiştiren diğer bölümler aktifken,mezunlarına yıllarca çözüm bulunmazken kalkıp sil baştan akademi kurmanın içinde bulunduğumuz şu ekonomi şartlarda yeri ve zamanı mıydı? Gerçekten ihtiyaç var mı buna? Var diyorsanız özelde ve devlet bünyesindeki eğitim fakültelerinin akıbeti ne olacak,hepsini kapatacak mısınız? Madem ki orada eksiklikler var neden şimdiye kadar göz yumuldu?


Dediğim gibi böyle bir ihtiyaç var mı,varsa neden şimdiye kadar beklenildi ve de bunca bakan neden değiştirildi? O halde onların mantığına göre tıp fakülteleri dururken tıp akademilerini kuralım.

Eczane fakülteleri dururken eczane akademilerini,kısacası tüm fakültelerin akademilerini kuralım.


Şöyle dediğim için bana "cahil" diyorlar ama desinler.Her yere her okul açılmamalı çünkü rekabet ortamı doğduğu için kaliteden ödün verilmiş oluyor.Herkes üniversite mezunu olacak diye bir şart yok,bu haksızlıktır,zorunlu eğitim kesinlikle kabul edilemez,bırakın eğitimi bir kenara,insanın içinde olmadıkça hiçbir işte başarılı olamaz yani dayatma politikaları "diplomalı işsiz" yetiştirmekten öteye geçemez.


Ne kadar bütçe ayrılacak,ne zaman ve nerelerde yapılmaya başlanacak henüz belli değil,sırf atama yapmamak için aldıkları sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin durumu ne olacak,açıklama yok.

14 Temmuz 2024 2-3 dakika 180 denemesi var.
Yorumlar