Takunya

Tarikat ve cemaat gruplarının İslam dinini tekellerine almaya çalıştığı, foyalarının ortaya çıkmasına rağmen, kitlelerin en büyük kurtuluş kapısı olarak hala bu yapılara bağlı kalması milli ve mânevi gafletin ne dereceye geldiğini göstermektedir. İslam dünyasının halihazırdaki resmine dikkatle baktığımızda gördüğümüz manzara ürkütücüdür. Eğitimde esas olan hoşgörülü, sivil ve özgür ortam kaybedilmiş, dini düşünce giderek içine kapanan, çatışmacı bir dile teslim olmuştur.

"Neredeyse bütün İslam dünyasını “Kutup, aktap, şeyh, gavs, mehdi” gibi gizemli kavramları kullanan kutsal otoriteler kaplamış durumdadır. Maalesef kısa yoldan kurtuluş arayan geniş kitleler için bu iklim kelimenin tam anlamıyla bir câzibe merkezidir".

Gelinen nokta ve ortaya çıkan tablo, son derece içler acısıdır. Çünkü dinin esas zemini kaybolduğu için, ortalığı dini duyguları pazarlayan bedevizm mensupları işgâl etmiş durumdadır. Kabul edelim ki Hz. Muhammed'i gökten indirip kamyonete bindiren Pensilvanya papazı tam da bahsettiğimiz bu zeminde yetişmiştir.

Biraz dramatik bir durum ama, dinin akîde esaslarıyla çatışma halinde olan günümüz tarikat ve cemaatleri elde ettikleri ekonomik ve siyasal güçle insanları cennete götürme sektörü haline dönüşmüşlerdir. Çocuklarınızı, öğrencilerinizi, eşinizi, dostunuzu, çevrenizi, ulaşabildiğiniz kim varsa hepsini tarikat, cemaat ve vakıfların bataklığına düşmekten koruyun. Bir kardeşiniz olarak sizden istirham ediyorum.

"Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır" diyen Mustafa Kemal Paşa'ya sevgi beslememek mümkün mü.

Durağı uçmağ olsun.

...

Lokman Cerrah

03.05.2024

...

03 Mayıs 2024 1-2 dakika 8 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • 5 ay önce

    Akıllı ve geleceği önceden ön gören bir liderdi Mustafa Kemal Atatürk yıllar öncesinden halkı uyarmıştı bu tehlike için ve fakat geldiğimiz durum ve sergilediği manzara ne yazık ki yeni nesiller için ürkütücü biçimde ortada geç kalınmadan önlem alınmalı , güzel bir paylaşımdı Cerrah bey