Yeni Vergi Paketi

Abicim ben ekonomiden falan anlamam zaten üniversite yıllarımda istatistik dersinden zor geçmiştim,söyleyeceklerimin bilimsel bir yanı yoktur,hem gündemi takip etmiş olalım hem de biraz ironi yapalım istedim.

"Kemer sıkma politikası"meyvalarını vermeye başladı:yeni vergi paketleri.Ne kadarı uygulanır,ne kadarı uygulanmaz, hangilerinde ne gibi değişiklikler yapılır bunu zaman gösterecek.Yoksa zenginler bir kılıfını bulup muaf mı olacak,fakirler boynu bükük şekilde bu vergilerin altında ezilmeye devam mı edecek,zamanla öğreneceğiz.

Dikkatimi çeken nokta şu:" Yeni işe başlayanlar 3 yıl asgari vergiden muaf olacak?" Abicim hayırdır neden üç yıl,üç yıl sonra ne var?Ayrıca bazı siyasi partilerin seçim programında asgari ücretliden vergi alınmaması yönünde madde yok muydu?

Benim önerim de şunlar olacak:

*Hava vergisi:Yanlış duymadınız gece-gündüz aldığınız nefes sayısı kadar vergi vereceksiniz.

*Güzellik vergisi:Bu maddelere hanımlar üzülür mü sevinir mi bilmiyorum,süslenip püslenmeden iyice düşünsünler, ne kadar güzelseniz o kadar vergi.

*Yaş vergisi: Her yaşın bir vergisi olacak ancak yaşlandıkça verginin ücreti düşecek örneğin yirmili yaşlardaki bir gençle seksen yaşındaki ihtiyar amcamız aynı vergiyi vermeyecek.

*Yastık altı vergisi:Yastık altında sakladığımız altın,gümüş,ziynet ve takıların vergisi.Vergi rekortmeni adaylarımız olan ablalarımız,teyzelerimiz düğünlerde boy göstermeye başladı çoktan.

*Sağlık vergisi:Bedensel,fiziksel ve zihinsel hiçbir sorunu olmayanların ödeyecekleri vergi türü.(Herkes hasta olduğunu beyan eder eminim vergi sözünü duyunca)

* Konuşma vergisi:Ne kadar çok konuşursanız kelime sayısı kadar vergi vereceksiniz,kadınlar yandı.Ayrıca kadın-erkek farketmeksizin yalan söylerlerse ödeyecekleri vergi ücreti dört misli artacak.

*Evlilik vergisi:Bu paketin içerisinde söz,nişan,kına,düğün ve boşanma vergileri de olacak.

*Çocuk vergisi: Bir sefere mahsus olmak üzere çocuk sahibi olanların ödeyeceği vergi.

*Meslek vergisi: Her mesleğin vergisi olacak ve her sene ödenecek.

*Sosyal medya vergisi: Sosyal medyada geçirdiğiniz süre,paylaşım ve takipçi sayısı kadar vergi vereceksiniz.

Bu kadar yeter zannedersem yoksa yerin kulağı vardır mazallah birileri falan duyar hayata geçirir,hepimizin canı yanar.

24 Haziran 2024 2-3 dakika 180 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar