Kart Horozlar Geç Öter

Güya işten güçten dolayı evlenmeye fırsat bulamadığını söyleyen Halit kırkına merdiven dayayınca,aklı başına gelmiş olacak ki,memleketin her köşesine haber salar: "Aklı başında,namazında niyazında,helal süt emmiş,anamı ana,babamı baba,kardeşlerimi kardeşi bilecek,şatafatta gözü olmayan,beni mutlu edecek biriyle evlenmek istiyorum."

"Allah gönlüne göre versin,"diye moral verenler kadar:

"Bu devirde iyi insan kalmadı hem evlenip de ne yapacaksın bu yaştan sonra,evlenenler çok mu mutlu? Çocuğunun yanında dedesi gibi kalacaksın,bunca zahmete değer mi"diyerek canını sıkanlar da olur.

Görücüye giderler yirmi beş yaşındaki kıza ihtiyar birkaç akrabalarıyla,kız,Halit'i tepeden tırnağa süzdükten sonra:

-Neden bu yaşına kadar evlenmedin?"diye sorunca Halit kem küm edip şöyle der:

-Nasip olmadı.

Kızın gözü Halit'i hiç tutmamıştır,kararı sorulduğunda öyle bir laf eder ki görücüleri yerin dibine sokar:

"Kart horozlar geç öter,öttüklerinde de sabah çoktan olmuştur..."

08 Şubat 2025 30-60sn 599 öyküsü var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)
  • Çok güzeldi. Artık günümüzde kırk da muteber yaş ama. Yaş sınır sayılmıyor hatta. Yeter ki güvenilecek, bir şeyler paylaşılacak, dürüst insanlar olsun karşımızda. Güven vermeyişimiz ve güven veren insanlara denk gelmeyişimiz, bu yaş çıtasını gittikçe yükseltecek. Birbirini tekrar eden kısır döngü evliliklerin, boşanmaların sayısı artacak maalesef. Tebrik ediyorum. Kart horoz örneği harikaydı.