Bir Resme Bir Şiir - 36 / Kocatepem Yanıyor

Gün geçmiyor yeni bir acı haber gelmesin
Yurdumun üzerinde ne oyunlar dönüyor
İsterdim ki namertler halimize gülmesin
İtlerin doluştuğu Kocatepem yanıyor

Doyduğum değil ama doğduğum yer köyümdür
Halkım yağa kalkmış sanmayın ki düğündür
Can yakan feryatları boğazlarda düğümdür
Düşmanın dalaştığı Kocatepem yanıyor

Aklım almıyor bunu nasıl derim ki kader
Yirmi beş ocak söndü yüreklerde hep keder
Hangi soysuzun eli bunca canı katleder
Bir pimin yol açtığı Kocatepem yanıyor

Ahmet ,Mehmet, mustafa yoklamaya alındı
Ses vermedi hiç biri parçaları bulundu
Şehit düştü dediler haberleri salındı
Al kanın bulaştığı Kocatepem yanıyor

Zirvesinde yürüdü karlar içinde yattı
Bazen çukura düştü bazen çamura battı
Ne bir gün pişman oldu ne geri adım attı
Atamın dolaştığı Kocatepem yanıyor


Memleketim olan Afyon Kara hisar da dün gece mühimmat deposunda çıkan patlamada hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allahtan rahmet dilerken kederli ailelerine Peygamber sabrı temenni ediyorum.

Nacizane dizelerimi GÜNÜN ŞİİRİ Olarak onurlandıran ŞİİRKOLİK Seçki kuruluna sonsuz şükranlar sunuyorum.Keşke bu elim patlama olmasaydı da bende böylesi bir şiir yazmak durumunda kalmasaydım .

06 Eylül 2012 1058 şiiri var.
Yorumlar (31)
  • 12 yıl önce

    🤐🤐🤐😊😊😊🤐🤐🤐

  • 12 yıl önce

    Akan Kana Dur Deyin! Acının dili olmaz; Kürd'ü, Laz'ı, Türk'ü yok Aynı acıyla akar, gözyaşının ırkı yok! Evlat öldüren kurşun yürekleri acıtır Dünyada bütün gözler, aynı yaşı akıtır! Ağlayan hep yoksuldur, yoksul için yengi yok Acı aynı acıdır, gözyaşının rengi yok! Ülkemin insanına kanlı eller uzanır İnsanım kan ağlarken anamalcı kazanır! Krallıklar yıkılıp krallar ölmedi mi Kan'a isyan etmenin zamanı gelmedi mi? Yeter artık, katiller namluyu yağlamasın Savaşlara DUR deyin, analar ağlamasın! Cumali Cumalioğlu

  • 12 yıl önce

    Bu ağıt için, gerekeni sayın yorumcular pek güzel dile getirmişler.Ben başsağlığı dilemiyeceğim.Özellikle kör olanlara,destekçilere gözünüz aydın diyeceğim.Ak parti iktidara geldi geleli avam sınıfının göz yaşı durmadan kan halinde aktı,gene de partiyi desteklemekten geri kalmıyorlar.............. -----Üçer çocuk az gelecek beşer yapın ki,ölenlerin oranı geride kalsın.!..... yok olan orduya da diyeceğim kalmadı.Çünkü mevcut personelin içinde vatan hainleri top oynamaktadırlar...

    Bozulmuştur artık asalet kanı, Globallik sardı,yurdu cihanı. Türk'üm demek şimdi,suç sayılıyor Yabancı koruyor,Ana vatanı.

    Din de kurtaramaz, zayıf bu yurdu, Atatürk önceden, bunu duyurdu. Yobazın borusu, susmaz sanırım Dini sömürmenin en büyük kurdu.

    Zevke daldı millet, şehitlik nedir? Akılı susturmak, çok tehlikedir. Kullanır türbanlı, teknolojiyi Amma saplantısı,çölde ki Bedir.

    Sayın şaire Safiye Sultanı tebrik ederken, anne yiğitliğine önder olması; beleşçi,sorumsuz,umursamaz,sadakayı nimet sayan alt tabaka kadınlarına bu bir duyurumdur.Kalbinde olmayan Allah'ı,zorla oraya yerleştiremezsin. Lı»t kavminin kaderini yaşatmaması için,İnandığım Yüce Mevlâ'ya en derin sevgilerimle yalvarır ve dua ederim.

  • 12 yıl önce

    bu kadar acıya dayanmaz oldu yüreklerimiz artık... duyarlı yüreği ve güne düşen şiiri kutlarım.

  • 12 yıl önce

    Haber dinlemiyorum izleyemiyorum. Oyun içinde oyun, yavrular diri diri yandı gerçek ne kimse bilmiyor sanıyorlar.Dönen dolaplar çok net ve açık.Mühimmat deposuna dört buçuktan sonra girilmez, savaş varsa açılır ancak kapı. elektrik verilmez her türlü riske karşı önlem alınır karartılır. mühimmat deposunda gece yarısı sayım yapılmaz.Sayıma da bir komutan ve üç asker girer herkesi de almazlar içeri.Artı bir aylık askerin işi ne orada? Çok şeyler dönüyor milleti aptal yerine koyanlar vebal sizin boynunuza.. .Duyarlı yüreğinizi kutlarım. Milletçe başımız sağolsun. Sevgilerimle.