Haticenin Suçu Ne

Daha on dörttü yaşı tamda eğitim çağı
Koparttınız okuldan onu çekip aldınız
Ne bir defteri kaldı ne kitap ne saç bağı
Yazık geleceğini ellerinden çaldınız

Akşamdan çantasını kapıya koyamadı
Masmavi önlüğünü erkenden giyemedi
Okumak istiyorum bırakın diyemedi
Cellât gibi hepiniz üzerine geldiniz

Gelinlik giydirdiniz tutup kızın kolundan
Acısı eksilmedi aylar boyu solundan
Destek beklerken yazık bir Allahın kulundan
Merhamet etmediniz yüreğini deldiniz

Önce tecavüz edip rahme dölü koydunuz
Hatce gebe kalmıştı bunu sizde duydunuz
Karnında bebesiyle onu çayda boğdunuz
Rabbin verdiği canı almayı hak bildiniz

Kar beyazı alnına kara leke sürdünüz
Tazecik bir fidanın defterini dürdünüz
İki metre kefeni garibe çok gördünüz
Aşiret kararıyla kütükten de sildiniz

Çaldınız baharını göremedi ki yazı
Belediye defnetti yazık gencecik kızı
Hatice'nin ahları ahrette bulur sizi
Sizlere CANİ denir zannetmeyin kuldunuz


BATMAN Çayı'nda geçen hafta boğularak öldürülmüş halde cesedi bulunan 15 yaşındaki H.D.'nin Diyarbakır'da 2 kuzeninin tecavüz etmesi sonucu hamile kaldığı ve aile meclisinin töre kararıyla öldürüldüğü ortaya çıkması ardından H.D.'nin Batman Devlet Hastanesi morgunda bulunan cesedini henüz alan olmadı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tacüvüzle suçlandıktan sonra kayıplara karışan kuzenler S.D. ve Ö.D.'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Batman'dan geçen Batman Çayı'nda 17 Aralık tarihinde cesedi bulunan H. D.'nin kuzenleri S.D. ve Ö.D.'nin tecavüzüne uğrayıp 4 aylık hamile olduğunun ortaya çıkması ardından polisin yaptığı çalışmada dedesinin azmettirmesiyle 2 amcası tarafından töre gereği aile meclisinin aldığı kararla öldürüldüğü belirlendi.Annesi taraından red edilen genç kızın cesedine kadın hakları dernegi sahip çıktı.
Karnında 4 aylık bebeği ile Diyarbakır Belediyesi iş makinalarının açtığı mezara defnedilen genç kıza 2 metre kefen nasip olmadı.genç kız ceset torbası ile mezarına defnedildi.


Bunun adı töre değil vahşettir vahşet. BEN BU VAHŞETİ ESHEFLE KINIYORUM !!!

29 Aralık 2012 1058 şiiri var.
Yorumlar (18)
  • 11 yıl önce

    Değerli üstadem Safiye Hanım! Şiirinizi ilgiyle okudum ve üzüntüm kat kat arttı. Duyarlı ve vefalı yüreğinizi candan Tebrik ediyorum. Bize yaşamın acı gerçeklerini anlatan bu şaheser şiiri okuttuğunuz için size ve değerli kaleminize sonsuz şükranlarımı sunarım... En içten selam ve saygılarımla.

  • 11 yıl önce

    O vahşeti sürdüren, bu gün efe yaşıyor, Devletini kuracak,sınırları aşıyor. Biz yan gelip yatarken,ve oy peşinde iken Töre de kurtuluştur,yoluna savaşıyor.

    Acıdıkta ne oldu, binlerce şehidimiz, Yetimleri bırakıp,toprağa gömüldüler. Hâlâ akıllanmıyoruz,çoğalıyor ssürümüz Şehitlik bir sıfattır, hiç yoluna öldüler.

    Onlar bize acır mı, verdiğimizi yerken, Açız diye bağırır, geçinirken beleşten. İnseler de kurtulsak,omuzumuzdan erken vatanımız kurtulur, hasım olan serkeşten.

    Siyah Lâle kızım.şiir olarak kusur bulmak ne haddimize.KUTLAR GÖZLERİNDEN ÖPERİM.dolaysiyle özlediğimi söylememe de gereke yok. Yanaklarından öper,sağlık dileklerimi sunarım...Çiçek..İzmir.

  • 11 yıl önce

    ..aklın yüreğin duyarlığın akıttığı satırlar..yorum/sızım...tebriklerle kutlarım saygılar..

  • 11 yıl önce

    bu vahşet bitmedi yürek burkuntusu bu konuyu ele alan yüreğin zeval görmesin.. sevgimlesin...

  • 11 yıl önce

    Yüreğine sağlık, yüreğindeki insanlık sevgisi örnek olsun dünyaya dilerim. Utanmadan yaşamaya devam ediyor insanlık hala bu dünya da. Sağol sevgili şairim.