Derya Komşum

-Bu akşam misafiri gelecekmiş.

-Kız,erkek...

-Erkek galiba, sormadım,yemek yapacakmış.

Bundan aylar önce, benim yaşlarda esmer bir emlakçı:"Başına talih kuşu kondu,annesi ve çocuguyla  kalacak bir komşu getirdim."deyince umutlanmıştım açıkcası.Gece yarısına kadar tek başına temizlik  yaptı ve siyah bir araçla gözlerden kayboldu ve ertesi gün de, beş kardeş olduklarını, eczanede çalıştıgını ve çektigi bir çok sıkıntıları anlatmıştı bizlere.Kısa sürede çok ısındık  ona,o içini döktükçe  bizlerde üzüldük.

Henüz ömrünün baharında yanlış bir evlilik yapmış,hayata tüm umutlarıyla tutunmaya çalışan,genç ve güzel bir kadın.

Bir  sabah kahvaltı yaparken kapı çaldı, apar  topar açtıgımda kimi  göreyim o."Benim bugün kargom  gelecek abi, ben de bugün mesaideyim,sen teslim alabilir misin?"dedi ve telefon numarasını  da verdi  haber verirsin bana diye.

Babasının çok otoriter birisi olduğunu, erkek kardeşine tanınan  hakların kendisine  tanınmadıgını ve bu da kendisini derinden yaraladıgını,çok okumak istedigini ancak babasının okutmadıgını söyleyince:"Bizim gibi truzimci degilsin, yaz kış devamlı bir işin,düzenli bir maaşın  var,ailen var,maşallah bir çocuğun var,"diyerek  teselli etmiştik onu.

Evlat hasretiyle yanıp tutuşan  gözü yaşlı bir anne.Eski eşinin,çocugunu göstermemek  için çeşitli bahanelerle  ondan soğutmak  istemesinden çok şikayetçi.Ve ekliyor oysa severek evlenmiştik.

O gece sabaha kadar uyuyamadım,kimdi  misafiri,onlar da uyumadı  seslerini, kahkalarını hep duydum,ne konuşuyorlardı bunca vakit,okul arkadaşı mı,iş arkadaşı mı yoksa patronu mu,ardı arkası kesilmiyordu aklımdaki soruların.

-Abla,sevgilisi var mı ki bunun.

-Bilmiyorum ama vardır muhakkak,neden sordun?

-Sabaha dek konuştular bugün,mevzu her neyse artık.Sen onun arkadaşı sayılırsın,kimdir, kimin fesidir bunu  öğrenir misin?

-Tabi bir yolunu bulur sorarım, sürekli patronundan  bahsediyor acaba onunla  bir ilişkisi mi  var?

Deli deli sorular...

Sabah ise genç bir kızın  onun kapısından  çıktıgını görünce,yüregime su serpildi derin bir oh çektim,tüm sıkıntılarım üzerimden gitmişti artık.

Hakkını helal et Derya komşum,özellikle geçenlerde getirdigin sütlüaç,çok lezzetliydi ve o güne kadar hìç böylesini yememiştim.

11 Mayıs 2021 2-3 dakika 486 öyküsü var.
Yorumlar