Gönlüm Dağlarda

Benim bu yazıyı yazmam onlarla aynı duyguları paylaşmak isteyişimden kaynaklanmaz,o masadakilerle samimi olduğum anlamına gelmez bu ve buna benzer tüm paylaşımları kınadığımı da ifade etmek isterim.

Bir eğlence merkezinden çekilen görüntü şöyle:Donatmışlar masayı kadın erkek karışık-evliler mi yoksa sevgililer mi bilmiyorum-bir kadın bağlama çalarken diğerleri solistlik yapıyor,hep bir ağızdan şu türküyü söylüyorlar:

"Gönlüm dağlarda hey
Gönlüm dağlarda hey
Gönlüm dağlarda hey
Gönlüm dağlarda"

Türküler bizim ortak duygularımızdır herkes,her yerde söyleyebilir,neşesini ve hüznünü paylaşabilir ancak benim o arkadaşlara birkaç önerim var "gönlünüz dağlardaysa" çıkın o yüksek dağların tepesine mey kokusu yerine mis gibi çam kokusunu çekin içinize.

Madem ki ciğerleriniz bayram edecek...

İçki yerine dağların kuyularından çıkan buz gibi suyunu için,hem daha gösterişsiz olur hem de ekonomik.

Bağlamanızı,cümbüşünüzü,kemanınızı yine çalabilirsiniz,çıkın koca koca taşların üzerine var gücünüzle bağırın,efkar dağıtmak istemiyor musunuz?

Elleri toprak,bedenleri ter kokan o güzelim Anadolu insanları,çoban olsun çiftçi olsun- yalnız bırakmaz sizi,onlarla doya doya konuşun çünkü onlarda gurur yoktur,heybelerinde kuru bir soğan da olsa onu paylaşmaktan mutluluk duyarlar.

Kafanızı dinlemek istemiyor musunuz,kavga yok,gürültü yok,üstelik dağlara çıkmak da bedava.


Hala ne duruyorsunuz,gönlünüz sizi istediğiniz yere götürsün.

09 Haziran 2024 1-2 dakika 520 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar