Sosyal Medya

Sosyal medya artık hayatımızın degişmez bir parçası,hemen hemen herkesin, çocuklar da dahil,bir sosyal medyası var.İşimizi  kolaylaştırdıgı,yardımlaşmanın arttıgı,sahtekarların cirit attıgı, herkesin  herşeyi bildigi bir mecra oldu  maalesef.

"Önerebileceginiz bir göz doktoru var mı,amaliyat olacagım."

"Geceleri uyuyamıyorum, uyumak için hangi ilacı almalıyım?

"Yıllardır geçmeyen egzamalarım var hangi  kaplıcaları önerirsiniz?"

"Karnım çok acıktı ne yesem? Hangi kitabı okusam?

Daha niceleri,altınada  uzman kişilerin görüşleri(!) Hepsine yanlış diyemeyiz ancak hepsinin de dogrulugunu kabul edemeyiz.

Tabi çeşitli arkadaş grupları, yardımlaşma ve  sosyal gruplar, siyasi gruplar,dini gruplar,akademik gruplar,ticari gruplar, takım grupları vs gibi bircok gruplar da  mevcut bilgi alış verişini hızlandıran.

Farklı olmak ya da farkındalık  yaratmak  belki de  sosyal medyanın bel kemigi.

Bir arkadaşim, ev sahibiyle sorun yaşamış, o da,  evi derhal boşalt deyince,kiralık ev aramaya  başladı,artık eskisi gibi sokak sokak  gezmek yok,kısa yolu malum sosyal medya,o da ilan verdi ancak ne arayan soran  var ne bir yorum yazan var.

- Kiralık ev buldun mu ,dedim,

-Henüz bir haber yok, dedi,bekliyorum.

-Daha sen çok beklersin,deyince de  kızdı,haklıydı,zor durumdaydı.

Onun bir yolu var dedim, eşimden boşandım  ya da eşim hapiste,iki cocugum var,çok zor durumdayım ev sahibi  bizi evden atıyor kirasını ödeyemedigimiz için,yaz ve paylaş altına da bir kız  ismi yaz, bir saate kalmaz sana ev de bulurlar  iş de.

Aynısını yaptı ve  işe yaradı...


10 Mayıs 2021 1-2 dakika 520 öyküsü var.
Yorumlar